Imagini impresionante – Aceste pietre sfidează toate legile fizicii

Planeta noastră este frumoasă și totodată misterioasă. Există multe fenomene care ne pot surprinde și care rămân a fi o enigmă pentru noi. Unul dintre acestea, este misterul pietrelor care sfidează legile fizicii din diferite țări ale lumii.

Piatra din parcul natural Ergaki

Acesta este probabil una dintre cele mai misterioase obiecte din Rusia. Un bolovan care cântărește aproximativ 600 de tone, atârnă peste o prăpastie și atrage mulți turiști. Piatra este prezentă aproape pe toate suvenirurile care se vând în parcul Ergaki.

Suprafața de susținere a pietrei este atât de mică încât aceasta pare că va cădea, dar rămâne un mister de ce această piatră nici măcar nu își mișcă poziția nici în urma proceselor de eroziune, nici din cauza cutremurelor frecvente în această regiune.

Piatră îmbrăcată în aur din statul Mon, Myanmar

Un bolovan uriaș, care pare să sfideze legile fizici, stând înclinat, dar în echilibru perfect, pe vârful muntelui Kyaiktiyo, din statul Mon, Myanmar (Birmania), este îmbrăcat de către buddhiști în foițe de aur, fiind ridicată pe el și o mică pagodă.

Acest loc este al treilea cel mai important obiectiv de pelerinaj buddhist din Birmania,după Pagodă Shwedagon și Pagodă Mahamuni. Și putem înțelege de ce: existența acestui bolovan pe chiar vârful muntelui, într-o poziție ce pare să sfideze legile fizicii, este o sursă de inspirație pentru orice credincios și un motiv de întoarcere la cele sfinte pentru cei care și-au pierdut credința…

Potrivit legendei, bolovanul stă nemișcat fiind ținut de un fir de păr ce i-ar fi aparținut lui Buddha și care se găsește sub stâncă. Legendă menționează, de asemenea, că oamenii care efectuează un pelerinaj aici de trei ori în același an vor fi binecuvântați cu bogăție și cu recunoaștere. Probabil că din acest motiv piatră a fost îmbrăcată în foiță de aur, pentru a transmite mai convingător acest mesaj.

Stânca din Balans, Canada

Se crede că Stanca în Balans, aflată în Long Island, Digby Neck, Canada, este în această poziție de sute de ani și face parte din ansamblul de formațiuni stâncoase din bazalt care au sfidat eroziunea de-a lungul timpului păstrându-și înălțimea. Stanca în Balans are o înălțime de aproximativ 9 metri și stă în poziție verticală fără să aibă un suport adecvat, ceea ce o face o atracție naturală cu adevărat unică.

„Mingea lui Krishna” în Mahabalipuram, India

Hindușii numesc această piatră „Mingea lui Krishna”. Potrivit legendei, aceasta se aseamănă cu o bucată de unt pe care zeița Krishna a creat-o pe un plan înclinat. Această piatră misterioasă nu a putut fi mișcată nici cu ajutorul a nouă elefanți, în ciuda faptului că stă pe o pantă cu un unghi destul de înclinat.

Stânca Idol din Brimham Rocks, Anglia

Idol Rock este o stâncă ce balansează și este parte din Brimhams Rocks, situate în Brimham Moor, Yorkshire, Anglia. Aceasta este o formațiune geologică stâncoasă naturală, constituită dintr-un gigant stâncos situat pe o alta stâncă de dimensiuni mult mai mici, ceea ce da, inevitabil, senzația de o instabilitate constantă.

Balanced Rock din „Grădina zeilor”, Statele Unite ale Americii

O altă piatră uimitoare și învăluită de mister se află în Colorado. Mulți turiști vin să se minuneze de echilibrul acestei pietre.

Bill Dan, artistul american de origine indoneziană, uimește lumea întreagă datorită monumentelor din piatră create de el.

Loading...